Köpvillkor

Observera. förlängt öppetköp och bytesrätt fram till den 9/1 2023 - gäller på samtliga orders efter 1/12 2022

Köpvillkor

Orderbekräftelse och leveransbekräftelse

När du genomfört ett köp får du automatiskt en orderbekräftelse på din order. Det betyder att din beställning gått igenom. Däremot är det först när du fått en leveransbekräftelse som din order är godkänd och skickad. Skulle det uppstå något problem med din order kommer vi i första hand kontakta dig via mail. Vid eventuella prisfel förbehåller vi oss rätten att justera eller makulera beställningar.

 

REA

Du har som kund 14 dagars returrätt räknat från den dag du hämtar ut din order. Detta gäller även vid köp av prissänkta varor. Vid rea gäller rea-priserna så långt lagret räcker. Under rean får vi många beställningar och eftersom vi delar lager med vår butik kan det ibland bli fel i lager av bland annat stölder i butik. Det är något vi i största möjliga mån försöker undvika, men om det händer kontaktar vi dig så fort vi upptäckt detta.

Försäljning till minderåriga På Hugo säljer vi inga produkter till minderåriga utan målsmans godkännande.

Leverans

Du kommer att få ett ordererkännande via email från oss när vi mottagit din beställning. Efter det får du en leveransbekräftelse så fort vi behandlat och skickat iväg din order. Med denna får du ett spårningsnummer så att du kan följa ditt paket ända fram till valt utlämningsställe. Anger du ditt mobilnummer vid beställning får du ett SMS med din avi när paketet är klart att hämtas ut.

Vid rea kan det bli en försening i behandlingen av din beställning och leveranstiden kan bli lite längre. Hämtar du ej ut ditt paket inom 14 dagar skickas paketet tillbaka till oss. Då görs ett återköp automatiskt, men Hugo betalar ej eventuella fraktkostnader och tar en avgift på 200kr.

Shipping

Sverige - 80 SEK  Europa - 150 SEK Övriga länder - 250 SEK

Uppskattade leveranstider är 1-3 arbetsdagar i Sverige och Europa och 2-5 arbetsdagar för resten av världen. Vi använder oss av DHL inom Sverige och Fedex för Europa och resten av världen Hämta varor i butik - S:t Eriksgatan 39, Stockholm

Inom 24 timmar på vardagar om du väljer du att hämta din beställning i vår butik på S:t Eriksgatan i Stockholm. Din order är redo att hämtas upp då du fått din leveransbekräftelse via email. Ta med giltig legitimation och kvitto på din beställning. Ombud måste kunna visa både sin egen och din legitimation. Ingen fraktkostnad tillkommer vid leverans till butik. Utebliven eller försenad leverans

Vi ber dig kontakta vår kundtjänst om det är så att ditt paket inte kommit till ditt ombud inom 5 arbetsdagar (8 arbetsdagar inom Europa/Övriga Världen), så kan vi lokalisera problemet. Skulle ditt paket mot förmodan komma bort under transport till dig, står vi på Hugo som ansvariga för detta.

Betalning

Klarna Checkout

Du som bor i Sverige betalar smidigt och säkert med Klarna Checkout. Med Klarna behöver du inte leta efter kortnummer eller bankdosa när du handlar. Men om du vill betala direkt via din bank eller med kort så går det precis lika bra. Vi accepterar VISA, Mastercard, Eurocard, Diners och American Express. När du genomför köpet reserveras pengarna på ditt konto, för att dras vid leveranstillfället. Du kan även välja att betala med faktura eller delbetalning.

Klarna Direkt

Med Klarna Direkt betalar du direkt i kassan med Mobilt BankID. Pengarna dras först när vi skickat dina varor. Du får en bekräftelse på mailen när Klarna har tagit emot betalningen. Aktivera tjänsten direkt genom att logga in på Klarnas hemsida.

Klarna Faktura

Behåller du förstahandsvalet som är att att betala mot faktura, är betaltiden 14 dagar.

  • Få alltid varan innan du betalar.
  • Du kan betala fakturans fulla belopp eller välja att betala från 50kr/mån eller 1/24 av totalbeloppet.
  • Väljer du att betala ett lägre belopp kommer din faktura bli konverterad till Klarna Konto.

Vissa krav måste dock vara uppfyllda. Se mer info om Klarna's köpvillkor genom att klicka på följande länk: https://cdn.klarna.com/1.0/sha...

Har du några ytterligare frågor eller funderingar är du välkommen att ringa Klarna på 08-120 120 10 mån–tors mellan 08.00 – 20.00, fre 08.00 – 18.00 och helger 10.00 – 17.00. Du kan också gå direkt till Klarnas kundservice.

 

Klarna Delbetalning

Är ett betalsätt där du själv väljer hur mycket du vill betala varje månad. På ditt Klarna-konto samlas alla dina köp. Det betyder en enda faktura, oavsett antal köp.

  • Få alltid varan innan du betalar.
  • Betala från 50kr/mån eller 1/24 av totalbeloppet.
  • Alla dina köp samlas på ett konto och på en faktura.
  • Handla nu - betala i slutet av nästkommande månad.
  • En aviavgift om 29kr, oavsett antalet köp.
  • Du kan när som helst betala hela beloppet på en gång.

Har du några ytterligare frågor eller funderingar är du välkommen att ringa Klarna på 08-120 120 10 mån–tors mellan 08.00 – 20.00, fre 08.00 – 18.00 och helger 10.00 – 17.00.

PayPal

Paypal är ett snabbt och säkert betalsätt utan extra avgifter. Du kan välja att finansiera din betalning från ditt PayPal-saldo eller via ett betal- eller kreditkort kopplat till ditt PayPal-konto. Om du inte har ett PayPal kontot kan du skapa ett i och med ditt första köp med PayPal på Hugo. Om du betalar med PayPal så är du täckt av säljarskyddet, vilket betyder att du alltid är garanterad pengarna tillbaka om du mot förmodan inte skulle få din vara. PayPal erbjuder även sina kunder gratis returfrakt på upp till 200kr. Läs mer om PayPal genom att klicka här.

 

Integritetspolicy

Bakgrund till uppdaterad personuppgiftspolicy

GDPR (Dataskyddsförordningen) är en ny EU-förordning som börjar gälla inom hela EU den 25 maj 2018. GDPR ersätter den svenska Personuppgiftslagen (PUL). Mycket är sig likt, men det innebär att kraven på hur företag och organisationer får behandla dina personuppgifter skärps.

Personuppgiftsansvarig

Kungsholmens Kläder AB org.nr:  556643-2869

                                                                                                                                                                                                               

Hugo Stockholm S:t Eriksgatan 39 SE-112 34 Stockholm Sverige

support@hugo-sthlm.com

Vad är en personuppgift?

En personuppgift är all slags information som direkt eller indirekt kan kopplas till en fysisk person som är vid liv. Det innebär att bland annat följande är personuppgifter: namn, adress, telefonnummer, e-postadress, IP-adress, fotografi etc.

Vilka personuppgifter behandlar Hugo?

Hugo lagrar de personuppgifter som du som kund lämnar till Hugo i samband med en beställning. I detta innefattas namn, adress, mailadress, mobilnummer, uppgifter om kreditkort andra betalningsmedel och även personnummer för eventuell kreditkontroll vid betalning mot faktura. Denna information sparas för att vi ska kunna hantera din beställning, leverera dina varor till önskad adress, hantera betalning och eventuella returer, byten och reklamationer. Om du accepterat att ta del av Hugos nyhetsbrev lagrar Hugo din mailadress vid anmälan. Har du varit i någon av våra butiker och angett din mailadress för att få kvittot digitalt så lagras din mailadress.

Personuppgifter kan komma att lämnas ut för behandling för Hugos räkning genom ett s.k. personuppgiftsbiträde. I sådant fall kommer ett skriftligt avtal upprättas för att reglera personuppgiftsbiträdets hantering av personuppgifterna och personuppgiftsbiträdet kommer inte ha rätt att använda personuppgifterna för andra syften än att utföra de uppgifter personuppgiftsbiträdet åtagit sig mot Hugo.

Rättslig grund för behandlingen av personuppgifter

Hugo behandlar lämnade personuppgifter på den rättsliga grunden att det är nödvändigt för att uppfylla parternas avtal. Hugo har vidare rätt att behandla Kundens adress och övriga kontaktuppgifter för marknadsföringsändamål baserat på en intresseavvägning, där Hugo så länge du inte motsatt dig den behandlingen anser att dess intresse att marknadsföra sina produkter och tjänster överväger ditt integritetsintresse.

Lagringstid

Om du prenumererar på Hugos nyhetsbrev sparas personuppgifterna i ett (1) år efter att du avbeställt prenumerationen, förutsatt att inget köp görs under den tiden. Hugo sparar dina uppgifter så länge det är nödvändigt utifrån lagkrav eller för att fullgöra Hugo åtaganden gentemot dig i det enskilda fallet. Dina uppgifter sparas aldrig längre än vad som är tillåtet enligt gällande personuppgiftslagstiftning.

I den utsträckning Hugo enligt lag eller myndighets föreskrift är skyldig att spara uppgifter under längre tid än vad som anges ovan, sparas uppgifterna i enlighet därmed. Exempel på detta är Bokföringslagen.

Dina rättigheter som kund Rätt till information: Du kan när dom helst begära att få ut information om vilka personuppgifter vi har sparat om dig. Rätt till rättelse: Om dina uppgifter är felaktiga, ofullständiga eller irrelevanta, kan du begära att få dem rättade eller raderade. Rätt till radering: Du kan begära att vi ska radera dina personuppgifter. Vi kan inte radera dina uppgifter då det föreligger ett lagstadgat krav på lagring, som exempelvis bokföringsregler, eller när det finns andra legitima skäl till varför uppgifterna måste sparas, till exempel obetalda skulder. Du som kund bör dock veta om att en begäran om borttagning av uppgifter eller begränsning av behandlingen av personuppgifter kan medföra att dina möjligheter att nyttja Hugos tjänster kan vara begränsade eller helt bortfalla. Dataportabilitet: Du kan be oss att flytta dina personuppgifter från vår IT miljö till någon annan, antingen ett annat företag eller till dig. Detta gäller inte uppgifter som lagen kräver att vi behåller. Ta tillbaka samtycke: Du kan när som helst återkalla ditt samtycke till att låta oss använda uppgifterna för marknadsföringsändamål.

JavaScript seem to be disabled in your browser.

You must have JavaScript enabled in your browser to utilize the functionality of this website.